Monday, December 24, 2012

[Promote] Tahniah Wahai Cik Posmen Bulan!

Mari baca khabar berita ini. Panas-panas.

"Jemput baca bab2 awal Kafe Damia sementara nak tunggu keluar bulan depan :)" (Moon Leeya Zafrina, 2012)

http://jemariseni.com/images/stories/KafeDamiaHD_web2.pdf

"Tahniah moon atas kelahiran anak sulung mu. Aku sungguhh cemburu. Hakhak. Mohon satu copy percuma. Hakhak. Mohon pembaca blog posmen ke syurga pakat serbu novel hasil tulisan posmen bulan ni segera! Sekali lagi, tahniah moon!" (Amira Atiya, 2012)

Details from Jemari Seni [dot] com

Novel Umum Jan. 2013: Kafe Damia~ Moon Leeya Zafrina

Penulis: Moon Leeya Zafrina
ISBN: 978-967-0508-06-1
Harga: RM20.00 (Sem. Malaysia)/RM23.00 (Sabah/Sarawak)
Pesanan Online: mulai 7 Jan. 2013

Menyukai seseorang tak bermakna kita perlu menjadikannya kekasih, kadangkala kita hanya perlu menjadi kawan  Liya melangkah ke tempat baharu dengan 1001 rasa yang berbaur dalam diri. Harapnya, agar semuanya berjalan lancar. Namun, apa yang terjadi tak seindah yang diharap. Belum apa-apa, ada sepuluh peraturan yang perlu dipatuhi! Dia pening kepala.

Zafran pula rimas dengan sikap kecoh Liya yang mengganggu rutin hidupnya. Entah datang dari mana keberaniannya untuk mengusik perempuan. Dan, dia suka melihat wajah itu memerah. Aku, Zafran Adha suka kat Liyana Damia, Minah Kecoh tu??? Huh… mustahil!


Masa berlalu, mereka bertemu kembali. Liya sudah punya kafe idamannya sendiri, Kafe Damia. Zafran pula sudah pasti dengan apa yang dimahukannya. Baru sahaja Zafran ingin menyusun kata, sudah ada yang meluah rasa. Liya pula keliru, antara cinta pertama atau kasih di depan mata, yang mana satu pilihannya? Jodoh itu rahsia Allah, siapa tahu apa akan terjadi, kan?

***

MOON LEEYA ZAFRINA menulis kisah Liya dan Zaf bertemu cinta di Kafe Damia dengan bahasa yang ringkas dan santai. Cerita ini sesuai buat pembaca berjiwa muda yang suka akan cerita yang manis tanpa konflik di depan mata.1 comment:

fallenmoon ( Liya Zafrina ) said...

Hahahaha! Terharu :') maceh miaa <3

(Bulan, posmen yang coolio) hahaha XD