Friday, August 31, 2012

[Kiriman] Surat Untuk Awak.


Assalamualaikum awak…
Hai, kenal saya tak? Kenal bukan? Maaf saya tulis surat bukan nak mengganggu kerja awak. Apatah lagi menyakitkan hati awak lagi. Saya cuma nak minta maaf. Yalah, selama ni saya selalu sakitkan hati awak. Selalu marah awak. Selalu malas layan awak. Selalu buat awak kecewa. Maaf.

Tapi awak, hidup ni bukan mudah. Nak cakap tidak adalah payah. Saya terpaksa. Saya tak mahu beri janji yang takkan mungkin saya tepati. Saya tak mahu serah hati kalau diri tak nak relai. Saya tak mahu bonekakan awak yang setia menanti.

Awak… cinta itu indah tahu? Tapi cinta lagi indah kalau awak sandarkan pada tuhan awak. Cinta manusia akan lebih indah saat awak dan sang bidadari mencintai satu sama lain. Cinta itu akan lebih indah jika ada yang memberi dan menerima. Saling cinta mencintai. Fahamkan?

Jadi saya tulis ini untuk awak faham apa yang saya nak sampaikan. Saya tak sampai hati nak cakap sendiri. Sebab saya tahu sakitnya hati bila harapan punah. Sakitnya jiwa saat cinta tak terbalas. Namun, percayalah sakit sekarang akan membawa seribu kebahagian untuk awak. Maaf, saya terpaksa menolak awak jauh-jauh. Hati saya belum sedia untuk sesiapa… 

Kiriman : Iffah Afeefah

2 comments:

Lia said...

cubalah terima dia..tak kenal maka tak cinta :)

Faizul Osman said...

cintalah YANG MAHA AGUNG... ia lebih suci... cinta fitrah hanya sementara dan belum tentu kekalnya...

patutlah rasa mcm pernah baca... huhu...

dari : http://mohdfaizulosman.blogspot.com/2012/09/kenalilah-bapa-anda.html