Wednesday, September 5, 2012

Surat untuk bakal menantu

RE: Surat untuk mak mertua (Monday, August 27 2012)

Ke hadapan bakal menantu yang belum apa-apa dah bagi surat,

Mak ok je maintain kesihatan mak. Biasalah, semenjak buat poco-poco dan Gangnam Style dengan Rosmah ni, badan mak terasa kuat macam orang muda. Kau pulak macam mana? Sihat? Mak dah baca dah surat kau tu. 'Banyak' kebolehan kau ye nak..

Untuk pengetahuan kau nak, mak suka kat menantu yang pandai masak. Lagi-lagi kek masak cili padi ngan asam pedas tu. Mak ingat kalau raya nanti, mak nak order kat kau sikit kek-kek tu. Mak bagi bonus sikit la kalau kau boleh buat kuih 'Batang buruk bebenor nampaknya'. Susah nak buat tu.

Tentang nak masakkan masakan ekspres tu kat bakalan suami kau merangkap anak mak, kau masaklah. Selama dia dengan mak pun, mak buatkan sup cendawan Campbell je untuk dia tiap-tiap hari. Sampai dah muka fungus dah mak tengok dia. Mak tak kisah pun. Tapi mak tak boleh konpem lah kau bahagia ke tak dengan dia. Takut jugak kalau dia merajuk nanti lari balik rumah mak. Malas mak nak melayannya.

Oh menantu,

Mak tak kisah jugak kalau bab nak berkongsi anak mak tu. Tapi syaratnya tiap-tiap kali malam raya kena tidur rumah mak meaning that tiap-tiap kali beraya kena bali rumah mak. Muktamad. kalau tak, jangan harap nak jadik menantu mak.

Kalau tak boleh ikut jugak syarat mak, jawapannya adalah:








Sincerely,
Overly attached mother in law.

4 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

nice ~

Iffah Afeefah said...

mak pon otai je

jhnrdzi said...

Punyalah otai mak dia wakaka.

Terbang Bersamaku said...

yg tak tahan bakal mak mertua siap warning suh tiap2 tahun beraya umah dia..huhuhuhu..:p